Han enderrocant l’adoberia de Cal Badia

 

 

Ahir divendres 16 de desembre es varen iniciar les tasques d’enderroc de l’adoberia Cal Badia malgrat els esforços del Amics del rec per buscar-hi alternatives, evitar l’enderrocament de l’edifici i conservar un dels espais emblemàtics del Rec.

Fa poques setmanes vàrem veure el cartell d’una empresa d’enderrocs penjat a la façana de Cal Badia. Vàrem contactar immediatament la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament  i vàrem sol.licitar una reunió amb l’Alcalde. Se’ns va dir que només estaven retirant la coberta “d’uralita” i els hi havia caigut un part de l’edifici.

Malgrat vàrem trobar força sospitós que només per treure el sostre d’uralita, l’empresa hi penjès una pancarta de més de 10 metres d’alt, vàrem parlar amb l’Alcalde i el regidor d’urbanisme i ens vàrem tranquil·litzar en assegurar que no s’ensorraria Cal Badia i van sortir alternatives per conservar l’edifici. Es va parlar de diferents possibilitats per a la conservació d’aquest espai del Rec i ens vàrem emplaçar a una futura reunió per a parlar-ne. “Creiem en el Rec”,van afirmar.

De totes maneres, uns dies abans ja vàrem presentar una instància per escrit a l’Ajuntament demanant que s’avalués la conveniència de protegir l’edifici. A dia d’avui, amb Cal Badia ensorrat encara no hem rebut cap resposta a la instàcia presentada pels Amics del Rec.

Fins ara, hem confiat en les paraules del nou Ajuntament. En l’última reunió l’Alcalde ens va demanar lleialtat, per treballar pel Rec, per buscar un consens al barri. No ha passat ni un mes i han deixat ensorrar un edifici emblemàtic del Rec propietat d’una societat financera impulsada i participada per la Generalitat de Catalunya.

Encara hi han moltes incògnites de perquè avui Cal Badia és a terra. L’excusa: treure el sostre d’uralita, un de tants que hi ha al barri.

 

Opineu al grup de Facebook dels Amics clicant aquí

Més informació a la premsa:
http://www.anoiadiari.cat/noticia/12484/el-barri-del-rec-perd-una-de-les-seves-joies
http://www.anoiadiari.cat/noticia/12052/una-antiga-adoberia-del-barri-del-rec-en-perill

 

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
  • Twitter

Respondre