Històries del Rec

 

Quan l’avi Isidro, va arribar de Tous a Igualada l’any 1917 havia reunit prous diners per construir la que seria l’adoberia de la Pielsa. Emprenedor devia ser però tampoc li havia quedat mes remei a un pobre cabaler que va haver de cedir les terres a l’hereu i que amb els dos matxos com a única propietat va agafar la concessió de l’arranjament de la carretera de Tous a Igualada.

L’any 17 les adoberies d’Igualada produïen bona part del cuir que trepitjaven les trinxeres de la gran guerra i els diners brollaven com aigua que alimenta el rec.La guerra acabà i pocs anys desprès començà la nostra però fet i fet la ciutat d’Igualada va esser durant bona part del segle XX terra d’oportunitats.

Diuen que l’avi la fa, el fill la fa créixer i el net la tanca, però no es ben be així, mes aviat es una qüestió de cicles i d’oportunitat. També a finals del XIX hi va haver una crisis que s’endugué per davant bous i esquelles. Potser ara ens trobem en aquesta situació i aquesta crisis sigui el tret de sortida de la prosperitat i les noves oportunitats.

I quina sort la nostra Igualadins, doncs no comencem de zero, per que els nostres avis i els nostres pares no ens han deixat orfes si som capaços d’apreciar, que varen construir quelcom prou ferm i prou valuós per encarar el futur d’Igualada. Ara es la nostra, ens toca ser els emprenedors i conservar i fer mes gran aquest llegat. Això es el que volem i pel que lluitem els Amics del Rec. Qui vulgui apuntar-s’hi que baixi al rec doncs es aquí entre aquests carrer estrets on es a punt de començar, en aquesta terra d’oportunitats, la nova Igualada.

Jordi Ribaudí

Be Sociable, Share!

Tags: , ,

Comments are closed.